Старобільська РДА уклала меморандум про співпрацю з "БФ "СОС Дитячі Містечка" Україна" (ФОТО)

Старобільська районна державна адміністрація уклала меморандум про співпрацю з "БФ "СОС Дитячі Містечка" Україна" у Закарпатській області 21 вересня. Про це повідомив голова Старобільської РДА Володимир Череватий у Facebook.

"Підписав меморандум про співпрацю з Міжнародною благодійною організацією "Благодійний фонд "СОС Дитячі Містечка" Україна", – написав Череватий.

Уточнюється, що співпраця Старобільської РДА та "БФ "СОС Дитячі Містечка" відбуватиметься за такими напрямками:

- організація гуманітарної допомоги для родин у кризі, з дітьми сиротами, молодими людьми з числа дітей сиріт та родин постраждалих внаслідок війни;

- організація тимчасового житла та соціальний супровід для вказаної категорії осіб.

"Маємо надію спільними зусиллями реконструювати чи відремонтувати приміщення під житло для ВПО, але про це можна буде говорити пізніше", – зазначив голова РДА.

Окрім зазначеного співпраця відбуватиметься за напрямом всебічного та повного розвитку, подолання негативних наслідків військових дій та внутрішнього переміщення дитини.

Уточнюється, що партнером у співпраці Старобільської РДА та "БФ "СОС Дитячі Містечка" є громадська організація "ЦСР "Дієва громада", релокована у місто Свалява на Закарпатті за Старобільська.

"Ми та волонтери тісно співпрацюємо із Старобільської РДА для того, щоб робота Старобільського хабу на Закарпатті була успішною", – каже голова "Дієвої громади" Оксана Очкурова.

Вона підкреслює, що наразі Старобільському хабу, який працює у Сваляві, все те, що необхідне для допомоги переселенцям – продукти харчування, засоби гігієни тощо – надають саме волонтери та благодійні організації, зокрема, "БФ "СОС Дитячі Містечка", БФ "Стабілізейшен Суппорт Сервісез" (SSS).

"Крім того, вагому допомогу нам надає Комітет медичної допомоги в Закарпатті", – зауважує Очкурова.

Раніше повідомлялось, що на Закарпатті стартував старобільський проєкт "Аура міста", який шукає митців-резидентів.

Статті

Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Всі статті