США запустили шість супутників для виявлення гіперзвукових і балістичних ракет

Сполучені Штати Америки провели успішний запуск шести супутників, які допоможуть із виявлення балістичних і гіперзвукових ракет. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Міноборони США 15 лютого.

Як повідомляється, у середу 14 лютого Агентство протиракетної оборони (MDA) і Агентство космічного розвитку (SDA) підтвердили успішний запуск шести супутників на низьку навколоземну орбіту о 17:30 за східним часом із космодрому 40 на мисі Канаверал за допомогою ракети Falcon 9 компанії SpaceX", - йдеться в повідомленні.

Супутники, зокрема два супутники для космічного датчика гіперзвукового і балістичного стеження MDA (HBTSS) та останні чотири супутники рівня стеження SDA Tranche 0 (T0) її космічної архітектури розповсюдження військових винищувачів (PWSA), було благополучно доправлено на орбіту, вони проводять початкові випробування, тестування і перевірку.

За запуском двох прототипів систем підуть два роки випробувань на орбіті. Протягом наступних кількох тижнів інженери MDA і SDA проведуть серію тестів і процедур перевірки, щоб переконатися, що супутники працюють і взаємодіють з іншими системами, як очікувалося.

Нагадаємо, напередодні у Конгресі США заявили про "серйозну загрозу національній безпеці". Американські ЗМІ пишуть, що "загроза національній безпеці США" стосується того, що РФ хоче вивести ядерну зброю в космос і можливого використання росіянами "ядерки" проти супутників.

Статті

Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Всі статті