Російська "ядерка" у космосі. У Конгресі США заявили про "серйозну загрозу національній безпеці"

Очільник постійного комітету з розвідки Палати представників Конгресу США республіканець Майк Тернер заявив, що комітет надав усім членам Конгресу інформацію про "серйозну загрозу національній безпеці". Про це йдеться у його заяві, повідомляє "Громадське"

"Я прошу президента Байдена розсекретити всю інформацію, що стосується цієї загрози, щоб Конгрес, адміністрація та наші союзники могли відкрито обговорити дії, необхідні для відповіді на цю загрозу", — наголосив Тернер. 

CNN з посиланням на джерела, ознайомлені з даними розвідки, пише, що цю інформацію співрозмовники схарактеризували як "дуже чутливу". Зазначається, що це стосується «російського потенціалу, про який нещодавно стало відомо". 

Згодом спікер Палати представників Майк Джонсон пізніше наголосив, що "немає приводу для тривоги".

Радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван, коментуючи заяву Тернера, розповів, що раніше він домовився про зустріч з лідерами Конгресу, ознайомлених з питаннями розвідки. Тож він "трохи здивований" тим, що заява Тернера зʼявилася сьогодні. 

Посадовець не підтвердив і не спростував слова конгресмена.

Між тим американські ЗМІ пишуть, що "загроза національній безпеці США" стосується того, що РФ хоче вивести ядерну зброю в космос. Про це, зокрема, повідомляє ABC News

Як зазначає ЗМІ, йдеться про можливе використання росіянами "ядерки" проти супутників. Американські законодавці вважають, що проблема серйозна, але не повинна викликати негайної тривоги.

Нагадаємо, за повідомленням Reuters, путін через посередників не раз пропонував США заморозити війну, але в Штатах відмовилися обговорювати це без Києва. 

Статті

Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Всі статті