Reuters: Путін через посередників не раз пропонував США заморозити війну, але в Штатах відмовилися обговорювати це без Києва

Російський диктатор Путін у 2023 році в приватному порядку через посередників - зокрема партнерів Москви на Близькому Сході - посилав США сигнали про те, що він готовий обговорювати припинення вогню в Україні. Про це пише Reuters із посиланням на три джерела в Росії, які знайомі з ходом переговорів, - повідомляє "Дождь".

Путін, зокрема, пропонував заморозити конфлікт за умови збереження за Росією окупованих територій. За даними джерел, сигнали Путіна були передані до Вашингтона, де зустрілися вищі офіційні особи США, серед яких радник Білого дому з нацбезпеки Джейк Салліван, директор ЦРУ Білл Бернс і держсекретар США Ентоні Блінкен.

Одне з джерел сказало Reuters, що в підсумку "переговори з американцями ні до чого не привели". Інше пояснило, що США - так само через посередників - передали Москві, що не обговорюватимуть це питання без участі Києва. Третій співрозмовник додав, що США не хотіли чинити тиск на Україну.

На думку одного зі співрозмовників агентства, США, ймовірно, не повірили російському президенту:

"Американці не вірили, що Путін був щирий, пропонуючи припинення вогню, але він був і є - він готовий обговорювати це питання. При цьому однаковою мірою Путін готовий битися стільки, скільки буде потрібно - і Росія може боротися стільки часу, скільки буде потрібно", - сказало російське джерело.

Як повідомлялося, запасів військової техніки у Росії ще приблизно на три роки ведення війни.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті