США ввели санкції проти росії за фільтрацію, депортації й тортури в Україні

Уряд США оголосив про введення санкцій проти високопосадовців російської влади, а також осіб, причетних до фільтрації на окупованих територіях України, тортур, переселення дітей, проведення псевдореферендумів та інших злочинів. Про це йдеться в офіційному повідомленні Міністерства фінансів США, оприлюдненому в п’ятницю, передає Укрінформ.

«Через кілька місяців після повномасштабного вторгнення рф в Україну російські війська та їхні ставленики почали процес, відомий як «фільтрація», який використовується для того, щоби піддавати цивільних осіб з України допитам та обшукам, примусовій передачі особистих даних, щоби з’ясувати будь-які зв’язки з українськими військовими чи урядом», - зазначається у документі.

Окупаційні сили також вдаються до депортацій, викрадення людей та катування. А території поруч із фільтраційними мають ознаки масових поховань, акцентується у документі.

У цьому зв’язку в Мінфіні США заявили, що ввели санкції проти чотирьох представників влади рф, причетних до планування й розгортання фільтраційних пунктів в Україні, двох представників так званої «днр», а також російського ЦВК.

Так, до переліку обмежень увійшли представник адміністрації президента рф Олег Нестеров та Євгеній Кім, які забезпечували фільтраційну діяльність у Маріуполі, а також сприяли проведенню псевдореферендумів рф на території України. Крім того, санкції введені проти Марини Середи, яка діяла в так званій «днр», а також Олексія Муратова, який контролював процеси фільтрації на Донеччині та діяв разом із Пушиліним.

У чорному списку Мінфіну США також опинилися громадяни рф Очур-Суге Монгуш та Людмила Зайцева. Вони були причетні до тортур, а також викрадення й примусового переселення дітей з України.

Мінфін США також застосував санкції проти ЦВК росії та всіх її 15-ти членів через їхню роль у фіктивних «референдумах» на тимчасово окупованій території України.

Як повідомлялося, у п’ятницю Білий дім оголосив про введення санкцій проти повітряно-космічних сил росії, 934-го центру безпілотної авіації та командування військово-транспортною авіацією через закупівлю й застосування іранських дронів по мирних містах України.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті