США ввели санкції проти майже 1000 російських топ-чиновників та членів їхніх сімей

Сполучені Штати запровадили санкції проти топ-чиновників росії та членів їхніх сімей за анексію українських територій. Про це 30 вересня повідомляє Мінфін США.

"Ми не стоятимемо осторонь, поки путін обманом намагається анексувати частини України. Мінфін і уряд США вживають сьогодні радикальних дій, щоб ще більше послабити росію, який вже деградував військово-промисловий комплекс і підірвати її здатність вести незаконну війну", - заявила міністр фінансів Джанет Єллен.

Загалом йдеться про санкції проти 910 осіб, зокрема, військовослужбовців з РФ, Білорусі та російських проксі-формувань. Наприклад, під санкції потрапили 14 представників військово-промислового комплексу росії, 3 ключові співробітники фінансового сектора РФ, а також 278 членів Держдуми.

Також у списку є 57 різних організацій, яких покарали порушення правил експортного контролю США.

Наприклад, під санкції потрапила американсько-російська компанія "Радіоавтоматика". Також у списку є і її керівники – Володимир Іванов, Сергій Бизов та Дмитро Галин. Зазначається, що компанія займалася закупівлями для оборонної промисловості.

Найбільш гучними іменами у списку санкцій є голова Центробанку РФ Ельвіра Набіулліна, перша заступниця голови Центробанку Ольга Скоробогатова та віце-прем'єр Олександр Новак. Однак санкції поширилися і на членів сімей відомих чиновників РФ.

Так, у списку є родичі міністра оборони Сергія Шойгу, голови Росгвардії Віктора Золотова, прем'єр-міністра Михайла Мішустіна, губернатора Санкт-Петербурга Олександра Беглова, заступника голови Ради безпеки РФ Дмитра Медведєва та мера Москви Сергія Собяніна.

Окремо зазначається запровадження візових санкцій проти громадянина РФ Очур-Суге Монгуша за катування українського полоненого.

Нагадаємо, що кілька днів тому Єврокомісія представила восьмий пакет санкцій проти росії.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті