США перевели Україні перший транш бюджетної допомоги

Сполучені Штати перевели Україні перший транш прямої бюджетної допомоги у розмірі 1,2 млрд доларів. Загалом допомога США становитиме майже 10 млрд доларів. Про це заявила міністр фінансів США Джанет Єллен, повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу Міністерства фінансів США 27 лютого.

"Сьогодні я з гордістю оголошую про переказ додаткової суми в розмірі понад 1,2 млрд доларів. Це перший транш із приблизно 10 мільярдів доларів прямої бюджетної допомоги, яку Сполучені Штати нададуть у найближчі місяці", - заявила вона.

Міністр додала, що США надали Україні економічну допомогу в розмірі 13 млрд доларів.

"Наша економічна підтримка допомагає українському уряду та постачальникам критично важливих послуг працювати в надзвичайних обставинах. Так само, як допомога в забезпеченні безпеки зміцнює лінію фронту, я вважаю, що ця економічна допомога зміцнює тил - тим самим посилюючи опір України", - заявила Єллен.

Як повідомлялося, США додатково виділяють Україні майже 10 мільярдів доларів. 

Статті

Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Всі статті