Соледар є підконтрольним українській владі, ворог застилає собі шлях тілами своїх же "вагнерівців" - Кириленко

На Донбасі наразі тривають тяжкі бої за Соледар як у самому місті, так і на його околицях. Про це повідомив очільник Донецької ОВА Павло Кириленко в ефірі телемарафону.

"Соледар і Бахмут - найбільш гарячий напрямок. Соледар є підконтрольним українській владі, і наші військові контролюють. Утім, точаться і міські бої, і бої за межами міста, тому що ворог намагається просунутися декількома напрямками. Ворог зазнає величезних втрат, він застилає собі шлях тілами своїх же «вагнерівців» і регулярних Збройних сил РФ», – сказав Кириленко.

За його словами, лінія фронту на цьому напрямку перебуває під обстрілами, загалом ситуація на Донеччині є складною, але контрольованою.

«Військове командування вживає усіх необхідних додаткових заходів для стабілізації ситуації», – додав Кириленко.

Раніше повідомлялося, що 10 січня у британській розвідці заявили, що російські війська протягом останніх чотирьох днів досягли тактичного поступу в Соледарі і, ймовірно, «контролюють його більшу частину».

Однак голова Офісу президента Андрій Єрмак заявивив, зо жодна із сторін не може повністю взяти під контроль Соледар. А президент Володимир Зеленський заявив, що бої за Соледер тривають.

Статті

Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Всі статті