У Білому домі озвучили своє бачення ситуації у Бахмуті та Соледарі

У районі Бахмута та Соледара продовжуються важкі бої, це все ще спірна територія. Про це заявив на брифінгу речник Ради нацбезпеки при Білому домі Джон Кірбі, передає ЛІГА з посиланням на The Drive.

"Ми не вважаємо, що росіяни дійсно володіють обома містами в односторонньому порядку. Ми, як і раніше, вважаємо, що це спірна територія, але вони досягли поступового прогресу за останні кілька днів", – сказав Кірбі.

За його словами, росіяни продовжують закидати тілами своїх військових, щоби захопити два міста. І основні зусилля – на плечах ПВК Вагнера близького до Кремля кримінальника та бізнесмена Євгенія Пригожина.

"Ми думаємо, що в Пригожина є економічні стимули, щоб спробувати зробити це. Є гіпсові шахти у Бахмуті та соляні шахти у Соледарі", – сказав Кірбі.

Як повідомлялося, 18 січня Сили оборони відбили атаки на Бахмут, Соледар та ще 12 населених пунктів Донбасу. 

Статті

Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Всі статті