Швеція вперше видала Туреччині члена "робочої партії Курдистану"

Уряд Швеції почав співпрацювати із Туреччиною в рамках угоди про вступ країни до НАТО. Про це повідомляє видання Alarabia News

Зокрема, Швеція видала засудженого члена забороненої Робітничої партії Курдистану (РПК) до Туреччини, оскільки Анкара тисне на Стокгольм щодо подальших кроків у обмін на її членство в НАТО, повідомили в суботу державні ЗМІ.

Махмут Тат, якого в Туреччині засудили до шести років і 10 місяців ув’язнення за членство в РПК, у 2015 році втік до Швеції, але його запит на надання притулку було відхилено.

Тат прибув до Стамбула в п'ятницю ввечері після затримання шведською поліцією. Невдовзі після прибуття в аеропорт Стамбула його затримала турецька поліція та передала до суду в суботу.

Як повідомлялося раніше, Туреччина передумала блокувати шлях Швеції та Фінляндії у НАТО

Статті

Країна
02.05.2024
10:41

Нафтова мішень, або Що показали українські атаки по російським НПЗ

Серед важливих підсумків: побоювання західних союзників Києва, як і слід було очікувати, виявилися безпідставними. Економічні збитки країни-агресора теж не такі великі, як хотілося б. Але це не головне.
Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Всі статті