"Шпигунські пристрасті". У Авдіівці залишилась одна дитина, яку треба евакуювати, але батьки її переховують

У Авдіівці залишилась одна дитина, яку треба евакуювати, але батьки її переховують.Про це розповів голова Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш в ефірі Радіо Свобода.

За його словами, за законодавством, не можна розлучати дітей з родиною – її має супроводжувати хоча б один з батьків. Тому ті, хто не захотів виїжджати із Авдіївки, міняють місце проживання і ховають дітей від евакуаційних груп.

За словами голови МВА, в Авдіївці наразі залишається лише одна дитина.

«Не можемо її знайти, батьки ховають її, переховують. Але нічого, знайдем і вивезем», – додав Барабаш.

Він розповів, як загалом виглядає процес примусової евакуації:

"Ховають будь-де. У родичів, у знайомих, у не дуже знайомих, аби тільки не їхати на більш безпечні території, не тільки Донецької області, а й взагалі України. У родичів, у дідусів, у бабусь. Видумують будь-що. Що дітей вивезли, що вони у якихось неіснуючих родичів, які незрозуміло, де живуть, в яких немає телефонів. Такі дурниці інколи розказують. Просто шпигунські пристрасті. І коли вже дійсно працювала примусова евакуація, коли знаходили, ми від них більше не відходили до того моменту, поки вони вже не сідали в бронекапсулу і не їхали з нами. Бо до того були такі варіанти, "дайте нам час, ми через два дні поїдемо". Або "ми зберемо речі, завтра за нами заїдьте". Завтра поліція або «білі янголи» заїжджають, а вони вже поміняли локацію".

Віталій Барабаш зауважив, що після повідомлення про примусову евакуацію приблизно 40 родин з дітьми виїхали з Авдіївки самі. Ще 10 родин довелося шукати.

Ще наприкінці березня влада повідомляла про намір провести примусову евакуацію дітей, які залишаються в Авдіївці.

Статті

Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Всі статті