Шольц запропонував Україні почекати "кращого моменту" для передачі ракет Taurus

Канцлер Німеччини Олаф Шольц на полях Мюнхенської конференції прокоментував можливість передачі Україні далекобійних ракет Taurus. Він натякнув, що для цього потрібен "найкращий момент". Про це повідомляє ЛІГА 17 лютого.

Відповідаючи на запитання, чому Німеччина не передає Україні Taurus, Шольц сказав: "Це питання дивне – ви знаєте, що Німеччина витрачає на постачання в Україну найбільше грошей серед країн Європи".

Після того, як журналісти перепитали його, з яких причин гальмується постачання ракет для Збройних Сил України, німецький лідер пояснив, що питання у "пошуку найкращого моменту для цього".

"Важливо ухвалювати правильні рішення у правильний момент <...> Крок за кроком ми продовжуємо ухвалювати правильні рішення", – заявив Шольц.

Нагадаємо, у Міноборони Німеччини заявили, що "ракети Taurus не змінять правила гри у війні в Україні". 

Як повідомлялося, Шольц збирається дати Україні замість ракет Taurus більше боєприпасів для Patriot. 

Також нагадаємо, що німецькі депутати у листі до Шольца закликали якнайшвидше надати Україні ракети Taurus. 

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті