Шольц: "Росія повинна зрозуміти, що не може бути мови про укладення "холодного миру"

Канцлер ФРН Олаф Шольц, який перебуває з візитом в Естонії, заявив на пресконференції в Таллінні про неприпустимість варіанту, за якого військові дії в Україні буде заморожено, і війна перетвориться на тліючий конфлікт, у якому росія збереже за собою захоплені території. Про це повідомляє Бі-бі-сі.

Таке ж застереження на адресу Кремля Шольц висловив в опублікованому в п'ятницю інтерв'ю німецькій газеті Kölner Stadt-Anzeiger.

"Росія повинна зрозуміти, що не може бути мови про укладення "холодного миру" шляхом проведення кордону між Росією та Україною за нинішньою лінією фронту. Це узаконило б загарбницьку війну Путіна", - попередив Шольц.

"Йдеться про справедливий мир, і запорука такого миру - виведення російських військ", - заявив канцлер.

Шольц також заявив, що не має наміру переривати контакти з путіним і планує знову поговорити з ним телефоном.

"З моменту нашого минулого контакту телефоном уже минув деякий час. І я маю намір знову у відповідний час поговорити з Путіним", - сказав Шольц.

У Кремлі заявили, що поки що не отримували пропозицій про розмову від німецької сторони, - йдеться в повідомленні.

Статті

Донецьк
22.04.2024
18:04

ВЕЗ і криза довіри. Донецький щоденник

З усього обіцяного раніше вдалося реалізувати лише одне – «приєднання» до РФ. Та й то якось кособоко: начебто всіх обрусили, тобто видали паспорти з курками, але за фактом «руськими» жителі «ДНР» вважаються виключно у своєму зоопарку.
Донбас
21.04.2024
19:30

"Будуть руйнуватися українські міста, територія України все більше ставатиме диким полем". Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу, у повній відповідності до кремлівських методичок, "переживали" за подальшу долю України, раділи відсутності у ЗСУ західної допомоги, а коли палата представників Конгресу США все ж таки проголосувала за...
Луганськ
20.04.2024
19:37

«Ця війна не схожа на жодну іншу»: Україна продовжує напрацьовувати досвід психологічної підтримки поранених і тих, хто повернувся з полону

«Правду кажучи, мені не хочеться знов про все це згадувати… Так, я визнаю, що потребую допомоги психолога. Але зараз мені її не надають»
Всі статті