Шойгу задоволений: ремонт українських двигунів для літаків Ан-124 дасть змогу продовжити термін їх експлуатації з 20 до 45 років

Ремонт і модернізація двигунів українського виробництва для літаків Ан-124 дасть змогу продовжити термін їхньої експлуатації з 20 до 45-ти років. Про це заявив міністр оборони РФ Сергій Шойгу, - повідомляє Телеграм-канал міноборони країни-агресора. 

Згідно з повідомленням, Шойгу обговорив із керівництвом збройних сил РФ "питання підтримання справності парку важких військово-транспортних літаків Ан-124 "Руслан", зокрема перебіг капітального ремонту двигунів Д-18Т, які встановлюють на машини цього класу".

"Це завдання в інтересах Міноборони вирішує акціонерне товариство "УЗГА", яке успішно реалізує заходи з імпортозаміщення елементів двигуна українського виробництва. На сьогодні відремонтовано та поставлено в експлуатацію 49 двигунів. Ремонт і модернізація дасть змогу продовжити термін експлуатації літаків Ан-124 з 20 до 45 років", - порадів Шойгу.

Водночас він визнав, що наразі освоюється серійний випуск російських двигунів Д-18Т, однак початок їхнього випуску намічено лише на IV квартал 2027 року.

Статті

Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Донбас
05.05.2024
19:32

«Золоті яйця нашої еліти все міцніше стискалися твердою рукою ляльководів». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу напружено працювали в режимі фабрики фейків. Велика кількість публікацій була присвячена трагедії 2-го травня 2014 року в Будинку профспілок в Одесі. Місцева пропаганда традиційно брехливо розповідала про ті...
Всі статті