Шойгу наказав військам РФ залишити окупований Херсон

Міністр оборони росії Сергій Шойгу після доповіді командувача об'єднаного угрупування військ в Україні генерала Ігоря Суровікіна наказав розпочати відведення російських військ з Херсона, окупованого в перші дні вторгнення. Про це повідомляють російські ЗМІ 9 листопада.

"Згоден. Приступайте до відведення військ", - сказав Шойгу.

Як повідомляється, перед тим, як ухвалити рішення про відведення військ, Шойгу вислухала доповідь Суровікіна, за словами якої "Херсон та прилеглі населені пункти в поточних умовах не можуть повноцінно забезпечуватись та функціонувати".

"Найдоцільнішим варіантом є організація оборони бар'єрного рубежу Дніпра", - доповів Суровікін.

За його словами, "всі бажаючі жителі, це понад 115 тисяч людей, покинули район Херсона".

Після доповіді Суровікіна Шойгу наказав розпочати відведення військ за річку Дніпро.

"Життя та здоров'я військовослужбовців РФ завжди є пріоритетом", заявив Сергій Шойгу.

"Російські війська займуть підготовлені в інженерному відношенні оборонні рубежі та позиції на лівому березі Дніпра", - доповнив слова Шойгу генерал Суровікін.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті