Шмигаль зустрівся з канадським прем'єром Трюдо та отримав гарантії підтримки України

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль зустрівся із прем’єр-міністром Канади Джастіном Трюдо і отримав від нього гарантії щодо підтримки України та її відновленя. Про це Шмигаль повідомив у Телеграм 10 червня. 

"Канада буде пліч-о-пліч з Україною під час усіх викликів війни та допоможе у відновленні. Про це говорили з Прем'єр-міністром Канади Джастіном Трюдо під час нашої зустрічі у Києві. Дякуємо, що стоїте на боці України, на боці справедливості та демократії. Разом переможемо!", - написав Шмигаль. 

Голова українського уряду таклж подякував канадському колезі за додаткові 400 млн доларів військової допомоги, підтримку  у ситуації із підривом РФ Каховської ГЕС, та за  скасування всіх мит і квот для української продукції на один рік. 

"Ми обов’язково все відновимо. Проговорили участь Канади у відбудові України. Висловив вдячність канадському Уряду за скасування всіх мит і квот для української продукції на один рік. Наші переговорні команди також завершують підготовку до оновленої Угоди про вільну торгівлю. Розраховуємо підписати її якнайшвидше", - написав Шмигаль. 

Раніше повідомлялось, що прем'єр-міністр Канади Трюдо зі своєю заступницею Фріланд несподівано приїхав до Києва і зустрівся із Зеленським.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті