Шмигаль повідомив про наявність укриттів у 88% шкіл і формування Служби освітньої безпеки

Укриттями наразі забезпечені 88% шкіл та 93% учнів і вчителів, мета влади - довести цей показник до 100%. Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час засідання уряду 9 січня.

"Стан шкільних укриттів під особливим контролем. Наразі ними забезпечені 88% шкіл та 93% учнів і вчителів. Наша мета — довести цей показник практично до 100%. А також модернізувати сховища, які потребують оновлення. Для цього в держбюджеті закладено 2,5 млрд грн. Будемо контролювати їх ефективне використання місцевою владою", - зазначив Шмигаль.

Також він зазначив, що у школах формують Службу освітньої безпеки.

"Присутність навчених офіцерів поліції захистить дітей від різноманітних загроз. Триває відбір 500 працівників, які вже весною заступлять на службу. Це один із елементів комплексної Концепції безпеки закладів освіти. Серед іншого вона передбачає організацію безпечного підвезення учнів, пожежну та техногенну безпеку, систему раннього попередження та евакуації, чіткий алгоритм дій у разі виникнення небезпечних ситуацій", - повідомив він.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті