Шмигаль доручив областям провести аудит приміщень для проживання переселенців

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль дав завдання профільним міністерствам опрацювати питання фінансової підтримки внутрішньо переміщених осіб у цьому році. Про це Шмигаль повідомив у Телеграм 10 січня.

"Продовження системної підтримки ВПО обговорили з народними депутатами на нараді в уряді за участі віцепрем’єр-міністерки Ірини Верещук, Міністерства відновлення. Розглянули актуальні проблеми, з якими стикаються внутрішньо переміщені особи. З 1 січня для тих, хто втратив домівки, з’явилася можливість отримати нове житло. Це можна зробити завдяки сертифікатам за програмою єВідновлення. Продовжують працювати й інші ініціативи, які уряд впроваджував від початку повномасштабного вторгнення, зокрема, грошові виплати для вимушених переселенців", - написав прем’єр-міністр.

Він зазначив, що дав завдання профільним міністерствам опрацювати питання фінансової підтримки ВПО у цьому році. Крім того, за його словами, обласні військові адміністрації і Фонд держмайна повинні провести аудит приміщень, які можуть використовуватися для тимчасового проживання переселенців.

"Інформація про наявне житло для ВПО має бути доступною та постійно оновлюватися. Це так само в зоні відповідальності ОВА", - додав Шмигаль.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті