Північна Корея заявила, що не постачала зброю або боєприпаси росії і вимагає перестати "очорнювати" її імідж

Північна Корея заявила, що ніколи не постачала зброю чи боєприпаси до росії і не планує цього робити надалі. Про це 22 вересня повідомляє Reuters із посиланням на представника Міноборони КНДР.

"Нещодавно США та інші ворожі сили говорили про "порушення резолюції" Радбезу ООН, поширюючи "чутки про торгівлю зброєю" між КНДР та росією... Ми ніколи раніше не експортували зброю або боєприпаси до росії, і ми не плануємо їх експортувати", - заявив представник Північної Кореї.

В результаті в КНДР закликали США "заткнутися" та не "очорнювати її імідж" на міжнародній арені. Таким чином, Пхеньян відреагував на заяви американських чиновників, що росія "займається закупівлею мільйонів ракет і артилерійських снарядів у Північній Кореї для використання в Україні".

Нагадаємо, що інформація про те, що РФ попросила Північну Корею допомогти з постачанням боєприпасів, з'явилася на початку вересня.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті