Сенат США підтримав приєднання Фінляндії та Швеції до НАТО

Сенат США 3 серпня проголосував за резолюцію про ратифікацію членства Швеції та Фінляндії до НАТО. Про це повідомляє CNN.

Відповідне рішення підтримали 95 законодавців. Проти виступив один сенатор Джош Гоулі, який раніше заявляв, що США не повинні розширювати зобов'язання щодо безпеки в Європі.

"Після того, як Сенат затвердить протоколи щодо вступу Швеції та Фінляндії до НАТО, наступним кроком у процесі ратифікації є підписання президентом ратифікації договору", - сказав CNN представник Держдепартаменту.

Швеція та Фінляндія оголосили про свій намір приєднатися до НАТО у травні після російського вторгнення в Україну. Причина, через яку більшість країн приєднується до НАТО, полягає у статті 5, яка передбачає, що всі підписанти вважають напад на одного члена нападом на всіх.

Нагадаємо, 5 липня Фінляндія та Швеція офіційно підтвердили своє бажання та здатність виконувати політичні, юридичні та військові зобов'язання членів НАТО.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті