"Зроблено неможливе". На Донеччині відновлено газопостачання - Кириленко

На Донеччині відновлено газопостачання. Про це повідомив голова Донецької ОВА Павло Кириленко у Facebook.

"Фактично, зроблено неможливе: на Донеччині відновлено газопостачання. Це - без перебільшення - героїчний вчинок усіх, причетних до цього процесу. Зокрема, працівників облгазу, Укртрансгазу, обласної та місцевих військових адміністрацій. Таку високу оцінку висловив на засіданні Штабу з підготовки об'єктів ЖКГ до осіннньо-зимового періоду під час воєнного стану міністр розвитку громад і територій України Олексій Чернишов", - повідомив Кириленко.

Разом з тим він зазначив, що це не гарантує безперебійне проходження опалювального сезону. 

"Крім того, не забезпечують централізованого опалення на усій території області. Як вже повідомляв, централізоване опалення буде у 15 громадах Донеччини, у 10 громадах опалюватимуться об'єкти критичної інфраструктури та будуть облаштовані пункти обігріву. У 10 громадах на даний час централізоване опалення неможливе - передусім тому, що там точаться активні бойові дії й відновлення зруйнованої критично важливої інфраструктури неможливе", - наголосив Кириленко.

За його словами, на сьогоднішній день теплоносій вже отримують 4 лікарні та 10 закладів освіти в Андріївській, Удачненській та Шахівській громадах. 

Загалом же опалювальний сезон стартує на Донеччині з 1 листопада. 

"На терміни його початку, звичайно, можуть вплинути як погода, так і військові дії - ворог обов'язково використає фактор морозів як зброю передусім проти цивільного населення. Втім, оборону області забезпечуватимемо за будь-яких умов. На усі виклики реагуватимемо чітко й злагоджено: влада усіх рівнів, а також фахівці, що забезпечують життєдіяльність області, залишаються на місцях і працюють", - написав голова Донецької ОВА.

Як повідомлялося раніше, у Слов’янській громаді на Донеччині починається опалювальний сезон.

Статті

Донецьк
03.05.2024
12:00

Фронт наближається. Покровськ: поїхати не можна залишитися

Лінія фронту з кожним днем наближається, але ми сидимо і чогось чекаємо. Покровськ має всі шанси стати другим Бахмутом або Авдіївкою. Може, вже час шукати безпечніше місце?
Країна
02.05.2024
10:41

Нафтова мішень, або Що показали українські атаки по російським НПЗ

Серед важливих підсумків: побоювання західних союзників Києва, як і слід було очікувати, виявилися безпідставними. Економічні збитки країни-агресора теж не такі великі, як хотілося б. Але це не головне.
Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Всі статті