СБУ затримала агента РФ, який "провів" з Сумщини до околиць Києва понад 120 одиниць техніки окупантів

Контррозвідка Служби безпеки України знешкодила ворожого агента, який у перші дні повномасштабного вторгнення рф "провів" із Сумської до Київської області 128 одиниць техніки окупантів. Про це повідомляється в Телеграм-каналі відомства 18 серпня.

"За даними СБУ, зрадником виявився мешканець Сумщини, завербований спецслужбами РФ, – сказано в повідомленні. – Із перших днів тимчасової окупації регіону він розпочав активну співпрацю з ворогом, запропонувавши стати провідником і показати безпечні шляхи до Києва".

Уточнюється, що після звільнення Сумської області агент продовжив співпрацювати із ФСБ РФ і виконувати завдання своїх кураторів: він збирав дані про місця розташування, кількість та озброєння Сил оборони в регіоні.

Підкреслюється, що фігурант передавав працівникам ФСБ координати військових об’єктів із прив’язкою до місцевості. Для комунікації використовував закриті канали електронного зв’язку.

"Затриманому повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою", – сказано в повідомленні.

Раніше повідомлялось, що СБУ нейтралізувала російських диверсантів і передала ЗСУ понад 700 координат для ураження окупантів.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті