САП повідомила про підозру міському голові Полтави Олександру Мамаю - ЗМІ

Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) повідомила про підозру міському голові Полтави Олександру Мамаю у розтраті майна. Наразі йому вже вручили обвинувальний акт. Про це свідчать дані сайту Судової влади України та підтверджують співрозмовники в органах правопорядку, - пише "Слово і Діло".

Як повідомили співрозмовники, справу Мамая вже скерували до суду.

Згідно з даними Судової влади, крім мера Полтави у справі також обвинувачують колишню керівницю комунальної організації (КО) «Інститут розвитку міста» Тетяну Татаріну, бухгалтера КО Оксану Шпіньову, експертку з програм КО «Інститут розвитку міста» Ольгу Кубай та головну фахівчиню з інтегрованого, урбаністичного розвитку міста та управління проектами КО «ІРМ» Валентину Кропивну.

За версією обвинувачення, мер Полтави Олександр Мамай у змові з директоркою комунальної організації «Інститут розвитку міста» Тетяною Татаріною та бухгалтеркою підприємства Оксаною Шпіньовою влаштували на роботу в підприємство Ольгу Кубай та Валентину Кропивну. Фактично вони не виконували ніякої роботу на підприємстві, а прибирали та готували їжу за місцями проживання мера Полтави Олександра Мамая та матері його дітей Олени Кнуренко, тобто були домогосподарками.

За це вони отримували заробітну плату від КО «Інститут розвитку міста», а до табелів обліку використання робочого часу вносилися недостовірні відомості. Таким чином, місцевому бюджету було завдано збитків у сумі 571 862 грн, які були виплачені як зарплатня Кубай та Кропивній.

Засідання відбудеться 2 березня о 13:30.

У прес-службі Полтавської міської ради повідомили, що не коментують цю інформацію.

Статті

Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Всі статті