Салліван запевняє Єрмака: Адміністрація Байдена хоче "якомога швидше" досягти згоди Конгресу щодо фінансування для України

Глава Офісу Президента України Андрій Єрмак провів телефонну розмову з радником Президента США з питань національної безпеки Джейком Салліваном, який запевнив: адміністрація Байдена хоче "якомога швидше" досягти згоди Конгресу щодо фінансування для України. Про це Єрмак пише у своєму Телеграм-каналі 5 березня.

"Обговорили поточну ситуацію на фронті та дії Сил оборони України задля відсічі російському вторгненню. Акцентував, що кожного дня та ночі українські міста й громади страждають від повітряних атак рф, тож потреба в посиленні системи ППО України залишається надзвичайно гострою", - зазначив Єрмак.

Джейк Салліван запевнив його, що адміністрація Президента США "продовжує вести діалог із конгресменами обох партій, щоб якомога швидше досягти згоди Конгресу щодо схвалення фінансування для України".

"Висловив подяку Джейку Саллівану, команді Президента США Джозефа Байдена, обом палатам і партіям Конгресу Сполучених Штатів та всьому американському народові за постійну увагу та незмінну підтримку України, яка протистоїть російській агресії та бореться за свободу й демократію у Європі", - вказав Єрмак.

Статті

Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Всі статті