Салліван у Давосі розповів, що змінить ситуацію на полі бою в Україні

Американська стратегія зараз полягає у позбавленні росії доступу до критичних ресурсів й наданні Україні технологій, які б змінили ситуацію на полі бою. Про це заявив радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван на Всесвітньому економічному форумі у Давосі 16 січня, пише "Дзеркало тижня".

"Ми працюємо над тим, щоб забезпечити двопартійну підтримку необхідних ресурсів для надання Україні зброї. Це потребує того, щоб ми нарощували нашу власну оборонно-промислову базу, водночас позбавляючи Росію доступу до критично важливих ресурсів. Ми також впроваджуємо інновації. Це критичний момент у роботі з нашими партнерами, і особливо з приватним сектором, щоб допомогти Україні вирішити ключові технологічні виклики і розвиватися на полі бою", - розповів радник президента США під час виступу зі спеціальним посланням щодо світових подій. 

За словами Саллівана, путін "недооцінив людей, які протягом двох років за підтримки коаліції з понад 50 партнерів на чолі зі Сполученими Штатами підтримували народ України в боротьбі з противником, економіка якого в 10 разів більша, населення втричі більше, а армія колись була другою найкращою у світі". 

"Два роки по тому путін не лише зазнав невдачі у своєму імперіалістичному прагненні підкорити країну, але й своїм вторгненням зміцнив український суверенітет. Він прагнув знищити але зміцнив НАТО. В той час як він намагався послабити НАТО, його дії збільшили наші ряди", - сказав також Салліван.

Салліван також зазначив, що "боротьба ще не закінчена", оскільки "допомога Китаю мобілізувала російську оборонну промисловість, поставивши економіку країни на військові рейки", і, крім того, "Росія прагне отримати більше зброї як від Північної Кореї, так і від Ірану".

Раніше повідомлялось, що Єрмак і Салліван погодилися з важливістю посилення української ППО.

Статті

Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Всі статті