З початку повномасштабного вторгнення в Україну росія використала до 60% усіх своїх ракет – ГУР

З початку повномасштабного вторгнення в Україну країна-агресор використала до 60% усіх своїх ракет. Про це заявив представник Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони України Вадим Скібіцький під час брифінгу 21 липня, повідомляється в Телеграм-каналі відомства.

"Стосовно високоточного озброєння, як заявляє росія, це системи "Іскандер", "Калібр”, крилаті ракети повітряного базування - Х101, Х555. За нашими підрахунками, на сьогодні використано від 55 до 60% тих запасів, які були до війни", – заявив Скібіцький.

За інформацією воєнної розвідки України, найбільше агресор використав балістичних ракет до комплексу "Іскандер". У зв’язку з цим застосування ракет цього типу для ударів по території України вже давно не фіксували.

Як уточнив Скібіцький, через міжнародні санкції росія має проблеми під час виробництва нових ракет. Однак вона має достатньо старих радянських запасів.

"Це і крилаті ракети, ті ж самі Х22. Які, в тому числі застосовувалися вже двічі з території білорусі. Інші крилаті ракети, повний набір реактивних снарядів – "Смерч", "Ураган", БМ-21 "Град", різного роду авіаційні бомби. Все, що залишилося від радянського союзу, а запаси дуже великі й підрахувати, скільки там залишилося дуже складно", – додав представник ГУР.

Раніше повідомлялось, що в ході операції у Білогорівці бійці спецпідрозділу ГУР МОУ "KRAKEN" взяли в полон розвідника-окупанта.

Статті

Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Всі статті