Руйнування Каховської ГЕС найімовірніше сталося через підрив зсередини - NYT

Найбільш імовірною причиною руйнування Каховської гідроелектростанції є підрив зсередини. Ракетний удар не спричинив би таких наслідків. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на The New York Times.

Як зазначає видання, воно попросило експертів з інженерної справи та боєприпасів прокоментувати вчорашній інцидент на Каховській ГЕС. Вони зазначають, що доказів поки що мало, але руйнування греблі міг викликати лише внутрішній підрив.

За словами експертів, вибух у замкнутому просторі, коли вся енергія спрямована на внутрішні конструкції, міг би завдати найбільш серйозних пошкоджень. Але для цього потрібно було б сотні кілограмів вибухівки.

При цьому, як вважають люди, яких опитали журналісти, зовнішній обстріл ракетами спричинив би незначне пошкодження дамби. Для таких наслідків, які сталися вчора, необхідно було б застосувати набагато більше вибухівки.

Експерти додають, що сценарій руйнування греблі через велику масу води також можливий, але у випадку Каховської ГЕС практично нереальний. За їхніми словами, через це дамби зазвичай руйнуються на земельній ділянці, на одному з берегів. Але у випадку з ГЕС руйнування почалося по центру греблі.

Як повідомлялося, Ердоган запропонував Зеленському створити спільну з росіянами комісію для розслідування підриву Каховської ГЕС. 

Статті

Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Всі статті