Розпочалися переговори щодо будівництва у Польщі великого збройового заводу для потреб України

Для потреб України в Польщі має бути збудований великий збройовий завод. Про це заявив голова комітету з оборони Великобританії, депутат британської палати громад Тобіас Еллвуд, - повідомляє "Польське радіо".

Зазначається, що в інтерв'ю Daily Telegraph Еллвуд зазначив, що переговори з цього питання вже розпочалися. Британський політик вважає, що західні уряди продемонстрували нестачу стратегічної далекоглядності у своїх планах допомогти Україні «вижити та процвітати».

При цьому Еллвуд привітав рішення про постачання танків західного виробництва, але зазначив, що нинішня модель пожертвувань Україні з різними ланцюжками постачання та типами боєприпасів є «нестійкою».

«Це просто неможливо у довгостроковій перспективі. Танки сьогодні – так. Але нам потрібна стратегія, щоб Україна могла захистити себе», - наголосив Еллвуд.

Депутат британського парламенту вважає, що в умовах скорочення запасів військової техніки у західних країнах створення збройового заводу в Польщі може допомогти перетворити Збройні сили України на сильнішу та незалежнішу армію. Газета пише, що переговори з Польщею про розміщення такого об'єкту вже розпочалися, і Еллвуд вважає, що Великобританія має взяти на себе ініціативу серед західних країн, які беруть участь у цьому проекті.

За даними видання, Україна може використати завод для виробництва німецьких танків Leopard 2 за ліцензією, щоб у майбутньому ще більше збільшити їхню наявність. Цей крок також значно послабить тиск на західні оборонні компанії, які борються зі зростанням попиту через війну в Україні та необхідністю поповнення запасів військ НАТО.

Статті

Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Всі статті