Розгром росії під Вугледаром розкрив проблеми російської армії - ISW

Катастрофічні втрати росіян під Вугледаром розкрили низку проблем армії РФ. Про це 2 березня у звіті повідомляє Інститут вивчення війни.

"Російські війська продовжували робити серйозні помилки та висували танкові колони в українські засідки під час останнього тритижневого російського наступу під Вугледаром, який українські джерела охарактеризували як найбільшу танкову битву війни на сьогодні", - повідомили експерти ISW.

Повідомляється, що українські військові успішно заманювали російські танки в зони ураження, після чого знерухомлювали російські колони і направляли їх на заміновані узбіччя доріг, а потім добивали техніку ствольною артилерією та установками HIMARS. Серед помилок, яких припускалося російське командування, в Інституті наголошують на нездатності перебудовувати тактику ведення боїв і використовувати переваги місцевості.

У результаті, за даними наших захисників, росіяни втратили щонайменше 130 одиниць бронетехніки. Такий рівень втрат змусив окупантів перейти до тактики лобових атак із використанням піхоти.

В ISW зазначили, що підрозділи окупантів на цьому напрямі (особливо 155 бригада морської піхоти) зараз здебільшого складаються з "мобіків". Причому ці мобілізовані вже зазнали величезних втрат у цьому ж районі у жовтні минулого року.

У результаті експерти ISW зазначили, що посилення невдач російських військових на різних напрямках перешкоджатиме здатності окупантів проводити ефективні наступальні операції.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що британська розвідка оцінила втрати росіян під Вугледаром за супутниковим знімком.

Статті

Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Донбас
05.05.2024
19:32

«Золоті яйця нашої еліти все міцніше стискалися твердою рукою ляльководів». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу напружено працювали в режимі фабрики фейків. Велика кількість публікацій була присвячена трагедії 2-го травня 2014 року в Будинку профспілок в Одесі. Місцева пропаганда традиційно брехливо розповідала про ті...
Країна
04.05.2024
10:00

Мобілізація в Криму: заманюють грошима та безкоштовною землею

З 20 квітня окупанти в Криму розпочали більш активну мобілізацію чоловіків для війни проти України. Зокрема, на території півострова працюють мобільні мобілізаційні бригади, які розміщуються у публічних місцях
Всі статті