Росіяни під час окупації Харківщини вбили дитячого письменника Вакуленка

Росіяни під час окупації Харківської області вбили дитячого письменника Володимира Вакуленка. Про це 28 листопада, за підсумками ДНК-експертизи, повідомляє PEN Ukraine.

"Сьогодні ввечері батькам Володимира Вакуленка повідомили, що ДНК-експертиза підтвердила: у похованні 319 було тіло їхнього сина", - повідомила у Facebook колишня дружина письменника Ірина Новицька.

Письменника та волонтера Володимира Вакуленка рашисти викрали з його будинку в Капитолівці під Ізюмом ще у березні. Він перестав виходити на зв'язок 7 березня і батьки більше ніж пів року шукали сина, в результаті чого дізналися, що його викрали рашисти.

Після деокупації Ізюма українські військові знайшли масове поховання та журнал місцевої ритуальної служби. У цьому журналі ім'я Володимира Вакуленка перебувало за номером 319.

І хоч спочатку прокуратура Харківської області заперечувала наявність тіла письменника, розслідувачі знайшли фото похованого під цим номером. На тілі виявили прострілені документи Вакуленка, а також татуювання на руці, схоже на те, що було у письменника.

Нагадаємо, що Володимир Вакуленко – дитячий письменник, поет та лауреат численних літературних премій.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ОГП на Херсонщині зафіксував воєнний злочин РФ – окупанти розстріляли та переїхали автомобіль.

Статті

Країна
18.04.2024
18:19

Медична реформа по-запорізьки. Чи отримають пацієнти  належне медичне забезпечення  та  якісне лікування

Факт економії бюджетних коштів, про який говорять місцеві чиновники, навряд чи додає оптимізму запоріжцям, які стають пацієнтами  оптимізованих лікарень. Будь-який пересічний містянин підтвердить, що досі  не помітив, щоб така реорганізація якось...
Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Всі статті