Росія б'є по Україні ракетами - у ПС ЗСУ заявили про кілька хвиль

Російські окупанти запускають ракети по Україні, можливо кілька хвиль для ударів по критичній інфраструктурі. Про це в ефірі національного телемарафону повідомив речник Повітряних сил Збройних Сил України Юрій Ігнат, - пише "Ліга".

За його словами, запуски "традиційні" - стратегічна авіація з районів Волгодонська та Каспійського моря, а також кораблі у Чорному морі.

"Тут треба зберігати спокій і берегти себе, ракети вже запущені — це не тренування. Росія б'є критичною інфраструктурою. Відразу після "бавовни" на аеродромі Енгельс, там була суєта, можливо, з цим пов'язаний обстріл", — сказав Ігнат.

Він зазначив, що хвиль ракет може бути дещо, щоб заплутати протиповітряну оборону України, зараз йде лише перша хвиля.

Спікер ВС підкреслив, що ракет може бути більше, ніж під час минулого масованого обстрілу, але запевнив, що ЗСУ працюють та відбивають атаки.

Крім того, голова Миколаївської ОВа Віталій Кім у відеозверненні з нагоди Дня волонтерів сказав також, що очікується три ракетні хвилі з росії.

Як повідомлялося, внаслідок ракетного удару росіян по Запорізькій області зруйновано кілька приватних будинків, відомо про двох загиблих.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті