Російський корабель із ракетними комплексами С-300 пройшов через Босфор - ЗМІ

Після повномасштабного вторгнення росії до України Туреччина закрила Босфор для російських військових кораблів, але журналісти виявили, що росія змогла перевезти ракетні комплекси С-300, - пише 24 канал з посиланням на NavalNews.

NavalNews

https://24tv.ua/turechchina-propustila-rosiyskiy-korabel-raketami-chorne-more_n2145907 NavalNews

https://24tv.ua/turechchina-propustila-rosiyskiy-korabel-raketami-chorne-more_n2145907

"Закриття Босфору для проходу військових кораблів завадило росії посилити свої військово-морські сили проти України. Але торгові судна можуть проходити, чим і користується країна-агресорка", - йдеться у повідомленні. У двадцятих числа серпня вночі через протоку Босфор у Туреччині прослизнув російський вантажний корабель Sparta II. Вузька протока – єдиний водний шлях, який з'єднує Середземне море з Чорним морем.

Пунктом призначення "Спарти II" був Новоросійськ, російський порт і велика військово-морська база неподалік керченського мосту.

Передбачається, що корабель відплив із Тартуса до Сирії, де на причалі зібрали С-300. Він вийшов у рейс 20 серпня і в ніч із 24 на 25 серпня пройшов Босфор. Постоявши на якорі біля російського узбережжя, 27 серпня судно увійшло до Новоросійська.

Передбачається, що корабель належить "Оборонлогістиці", яке контролює міноборони росії. Корабель спеціально додали до списку санкцій Управління з контролю за іноземними активами (OFAC) Міністерства фінансів США. Річ у тім, що хоч це цивільний екіпаж, проте він часто перевозить військовий вантаж.

Перенесення потужної ППО із Сирії до Чорного моря може мати велике значення. Зокрема це означає, що росія посилює оборону Криму та тимчасово окупованих територій Півдня України. Водночас це послаблює сили росії та режиму Асада у Сирії.

Статті

Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Всі статті