Росіяни посилили піхотні штурми на Луганщині й зазнали значних втрат у Білогорівці - Лисогор

Росіяни зазнали значних втрат у Білогорівці на Лушанщині під час останніх штурмів. Про це повідомив начальник Луганської ОВА Артем Лисогор в ефірі "Суспільного" 4 березня. 

"Значне ураження наноситься ворогу під час його спроби організації наступу (В Білогорівці. - "ОстроВ"). Дуже гарно відпрацювали мінометники, артелеристи. Лише в одній спробі штурму - 6 ліквідованих, 13 поранених у ворога. І знищена ворожа техніка", - навів Лисогор приклад лише щодо одніє спроби штурму.

При цьому, за його словами, такі спроби - повноцінні атаки з використанням усього спектру озброєння - окупанти роблять іноді по 3-4 рази на день.

"Прагнення оволодіти Білогорівкою й місцевістю навколо не припинялось на жодну хвилину з часів окупації, а потім деокупації", - зазначив Лисогор. 

За його словами, протягом останнього тижня ворог почав спроби прорвати позиції Сил оборони піхотою.

"Однак, дякувати Богові, хдлопці їх тримають, незважаючи на те, що на окремих ділянках там, в Білогорівці, дуже складна ситуація в зв'язку з потужними нападами, обстрілами", - сказав Лисогор.

Зазначається, що ворог постійно обстрілює деокуповані території - населені пункти и позиції ЗСУ. 

"Дісталось Невському. Внаслідок влучань виникла пожежа. Пожежу загасили - військові допомогли", - повідомив також начальник ОВА.

За його словами, у даному випадку обійшлось без жертв.

Раніше повідомлялось, що росіяни посилили авіаційний вплив на Луганщині, завдано ударів по деокупованих селах, де ще лишаються люди.

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті