Росія все частіше поступається у війні, ініціатива на боці України – британська розвідка

Російські війська останніми тижнями поступилися ініціативою у війні і змушені реагувати на дії України, а не домагатися власних цілей. Про це йдеться у зведенні міноборони Великої Британії з посиланням на дані розвідки.

"Від початку травня росія дедалі більше поступається ініціативою в конфлікті та реагує на дії України, а не активно просувається до власних військових цілей", - заявляють британські аналітики.

Вони констатували, що протягом місяця РФ здійснила 20 нічних атак дронами і крилатими ракетами в глибині території України, але так і не домоглася значних успіхів у своїх цілях - нейтралізації вдосконаленої української протиповітряної оборони і знищення українських сил ППО.

У британській розвідці вважають, що російське командування намагається сформувати резервні сили і розташувати їх там, де, на їхню думку, може почати український контрнаступ. Але цьому заважає перекидання резервів на лінію фронту в Бахмуті, де потрібно заповнювати проломи.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті