Росія не змогла знайти житло для 25 тисяч біженців з України

Майже 25 тис. біженців, які приїхали в росію після початку війни в Україні, досі живуть у пунктах тимчасового розміщення (ПТР) - дитячих таборах, на базах відпочинку і в готелях. Такі підрахунки провів сайт РБК на підставі відповідей влади з 45 регіонів РФ, - повідомляє Телеграм-канал The Moscow Times.

Зазначається, що багато хто з українських біженців самі знаходять постійне житло, але їм на зміну прибувають інші. 

Найбільше біженців налічується у Воронезькій області - там створено 78 ПВР, де проживає 4,7 тис. осіб. Ще близько 3 тис. - у Ростовській області, 2,4 тис. - у Краснодарському краї, трохи більше ніж 2 тис. - у Нижегородській області.

За словами керівника центру соціально-правової підтримки переселенців у Воронезькій області "Мистецтво жити" Юлії Нікіфорової, за рік склад тих, хто проживає в ПТР, змінився на 80-90%.

"Це досить живий механізм: хтось їде, приїжджають нові люди.  Більшість прибулих минулого року вже роз'їхалися", - пояснила вона. 

Виїжджають із пунктів тимчасового розміщення переважно ті, кому вдалося знайти роботу і винайняти житло. Чимало й тих, хто повертається назад на батьківщину.

"Водночас є самотні пенсіонери, які втратили родичів і перебувають у ПТР самі. Навіть якщо їм вдалося оформити документи, отримати пенсію, у них, по суті, немає жодної перспективи побудувати собі житло - їм ніде більше жити, а заробляти на квартиру вони вже не можуть", - розповіла Нікіфорова.

Здебільшого залишилися ті, хто досі не вирішив питання з працевлаштуванням і подальшим проживанням, підтвердив керівник Центру гуманітарної допомоги соціального відділу Єкатеринбурзької єпархії Євген Шатських. Більшість біженців, з якими поговорив РБК, задоволені умовами в ПТР, але є й ті, хто скаржиться на нестерпні умови.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті