Ахметова й Колеснікова визнали на росії екстремістами. Суд націоналізував кондитерську фабрику "Конті-Рус" у Курську

Суд у російському Курську визнав екстремістами українських бізнесменів Ріната Ахметова та Бориса Колеснікова, та  націоналізував акції місцевої кондитерської компанії "Конті-Рус". Про це повідомила пресслужба судової системи Курської області.

За даними відомства, під націоналізацію також потрапили 100% часток у статутних капіталах ще трьох компаній: кондитерський центр "Мерлетто", "Мерлетто Капітал", "Кендімакс",  

Також за рішенням суду Борису Колеснікову,  Рінату Ахметову, колишнім нардепам Сергію Кию, Юрію Черткову й деяким іншим особам заборонили діяльність на території росії.  

Стверджується, що прокуратура РФ знайшла докази фінансування компанією Збройних сил України.

"Мета позову - не тільки в забороні екстремістського об'єднання на території РФ, а й у реальному припиненні його діяльності шляхом усунення джерел, коштом яких формується матеріальна база членів протиправної групи", - йдеться в рішенні суду.

Як повідомлялося, Генпрокуратуру РФ просять перевірити "Конті-Рус" на предмет фінансування Колесніковим української армії.

Статті

Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Всі статті