У Росії назвали помилкою масову приватизацію житла в 1990-ті і пропонують відбирати квартири

У Торгово-промисловій палаті РФ запропонували переглянути підсумки масової приватизації житла і віддати квартири росіян муніципалітетам. Таку позицію озвучив голова комітету ТПП з підприємництва у сфері ЖКГ Андрій Широков в інтерв'ю "АиФ", - повідомляє 22 січня ТК Brief.

За його словами, масова приватизація житла в 1990-ті роки була помилкою.

"Тому що вона породила величезний клас "жебраків-власників", які не вміють, а часто і не бажають управляти своїм будинком, не мають достатньо коштів на його обслуговування і ремонт. Ми всіх без розбору загнали в приватну власність. І продовжуємо заганяти далі, за допомогою іпотеки", - заявив Широков.

На його думку, виходом могла б стати добровільна деприватизація, коли квартири незаможних росіян перейшли б у муніципальну власність.

"Насамперед, для малозабезпечених. Так, володіти ним буде муніципалітет, але він нестиме й усю відповідальність за його утримання", - пояснив свою ідею голова комісії ТПП.

Як повідомлялося, жителі регіонів Росії просять Путіна захистити їх від постійних обстрілів з боку "київського режиму" на території РФ і вимагають запровадити в країні "воєнний стан".

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті