У Росії назвали помилкою масову приватизацію житла в 1990-ті і пропонують відбирати квартири

У Торгово-промисловій палаті РФ запропонували переглянути підсумки масової приватизації житла і віддати квартири росіян муніципалітетам. Таку позицію озвучив голова комітету ТПП з підприємництва у сфері ЖКГ Андрій Широков в інтерв'ю "АиФ", - повідомляє 22 січня ТК Brief.

За його словами, масова приватизація житла в 1990-ті роки була помилкою.

"Тому що вона породила величезний клас "жебраків-власників", які не вміють, а часто і не бажають управляти своїм будинком, не мають достатньо коштів на його обслуговування і ремонт. Ми всіх без розбору загнали в приватну власність. І продовжуємо заганяти далі, за допомогою іпотеки", - заявив Широков.

На його думку, виходом могла б стати добровільна деприватизація, коли квартири незаможних росіян перейшли б у муніципальну власність.

"Насамперед, для малозабезпечених. Так, володіти ним буде муніципалітет, але він нестиме й усю відповідальність за його утримання", - пояснив свою ідею голова комісії ТПП.

Як повідомлялося, жителі регіонів Росії просять Путіна захистити їх від постійних обстрілів з боку "київського режиму" на території РФ і вимагають запровадити в країні "воєнний стан".

Статті

Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Донбас
05.05.2024
19:32

«Золоті яйця нашої еліти все міцніше стискалися твердою рукою ляльководів». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу напружено працювали в режимі фабрики фейків. Велика кількість публікацій була присвячена трагедії 2-го травня 2014 року в Будинку профспілок в Одесі. Місцева пропаганда традиційно брехливо розповідала про ті...
Всі статті