Росія може атакувати цивільні судна у Чорному морі – розвідка Британії

Росія може використовувати морські міни для ураження цивільних суден у Чорному морі та звинуватити у цьому Україну. Про це повідомляє уряд Британії з посиланням на розвідку.

"Оприлюднені сьогодні дані свідчать про те, що Росія може використовувати морські міни для націлювання на цивільні судна в Чорному морі. Велика Британія оцінює, що Росія покладе відповідальність за будь-які напади на Україну", - зазначається у повідомленні.

За інформацією уряду Британії, країна запровадила спостереження та розвідку для моніторингу російської діяльності в Чорному морі. Ці можливості допоможуть викривати будь-які подальші напади росії на цивільне судно або інфраструктуру.

"Ми прагнемо забезпечити, щоб Україна могла продовжувати експортувати свою сільськогосподарську продукцію всіма відповідними маршрутами, включаючи "гуманітарний коридор", сухопутним транспортом і через Дунай", - зазначається у повідомленні.

Як повідомлялось раніше, Україна отримала транзитний "коридор" до одного з портів у Балтійському морі.

Статті

Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Всі статті