Російський історик і політик Зубов: "Паскудний мир із Путіним - шлях до нової світової війни"

Відомий російський історик і опозиційний політик, один із лідерів "Партії народної свободи" Андрій Зубов категорично застерігає від укладення "паскудного миру" з путіним. Про це він написав у своєму Телеграм-каналі.

"Президент Володимир Зеленський і уряд України поки що непохитні у своїй рішучості звільнити всю територію країни в межах 1991 р. від російської окупації, але втрати українців величезні, а розчарування тим, що ЗСУ так і не змогли домогтися успіхів у весняно-літньому наступі - велике. Втім, і Росія не може досягти жодних значних успіхів в Україні. Відчуття пригніченості розлито нині в усьому світі, і в Україні, і в Росії, і серед прихильників опору агресії, і в самому стані агресора. У цій драматичній ситуації Григорій Олексійович Явлінський зсередини Кремля, після нічної зустрічі з Путіним, озвучив готовність до переговорів про перемир'я з Україною. І багато хто вже вхопився і ще вхопиться, можна з упевненістю сказати, за цю можливість і в Росії, і в Україні, і в усьому світі", - пише Зубов.

"Але саме це - шлях до нової світової війни", - переконаний він.

Зубов нагадує, що вже в другій половині 1942 р. нацисти розпочали зондажі про мир на Заході.

"Уявімо на хвилину, що англо-американці погодилися б на такий сепаратний мир або навіть на перемир'я. Будь-яка людина, яка знає історію, розуміє, що тоді нацизм існував би донині, і світ стрясали б війни, ще жахливіші за Другу світову. Тільки тверда рішучість розчавити нацизм і зберегти єдність Антигітлерівської коаліції, підтверджена в Тегерані, звільнили принаймні західну половину Європи від тиранії в 1945 році та забезпечили мир Європі протягом 75 років", - вказує Зубов.

Він підкреслює: "Будь-яка угода про заморожування конфлікту за нинішнього режиму в Кремлі, по-перше, відкриє перспективу дедалі нових і нових перекроювань політичної карти світу, а відтак і нових війн. І, по-друге, обернеться лише перепочинком, потрібним Путіну для відновлення похитнутих сил Росії і ще міцнішого сколочування агресивної осі Москва-Пекін-Тегеран".

"...Світ може ухвалювати будь-які рішення. Тут ми не владні. Україні можуть викрутити руки і вона погодиться на "паскудний мир", але російський політик, якщо він хоче зберегти свою совість, честь і гідність улюбленої ним Росії, на таке перемир'я і на такий мир не повинен погоджуватися ніколи. Його принципи мають бути простими:

1) відновлення територіальної цілісності України на момент розпаду СРСР, тобто на грудень 1991 р.

2) Виплата всіх встановлених міжнародною комісією компенсацій за агресію Росії проти України, що здійснювалася з кінця лютого 2014 року.

3) Цілковите засудження російської агресії проти України і суворе покарання всіх, хто ухвалював рішення про її здійснення, благо, відповідні закони в кримінальному кодексі Росії існують (ст.353, 354). Таке моє тверде переконання", - підсумовує Зубов.

Статті

Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Всі статті