Російські джерела підтвердили загибель 68 військових РФ унаслідок удару ЗСУ по полігону під Волновахою

Російське видання "Важные истории" верифікувало список із 68 загиблих російських військових унаслідок удару ЗСУ по полігону під Волновахою 20 лютого. Про це повідомляє Бі-бі-сі.

Справжність списку виданню підтвердив службовець частини. У ньому - імена 65 бійців 36-ї мотострілецької бригади, ще троє значаться невпізнаними.

За словами військового, удар був такої сили, що "розлетілося все". "Поранених було дуже багато", частину з них відправили в госпіталь Ростова-на-Дону, розповів він.

Раніше джерела Російської служби Бі-бі-сі повідомили, що внаслідок влучання двох ракет, випущених із РСЗВ HIMARS, по полігону біля села Трудівське у Волноваському районі Донецької області могли загинути кілька десятків військовослужбовців. За даними нашого кореспондента, у цей момент на полігоні на шикуванні перебували військовослужбовці 36-ї гвардійської мотострілецької бригади (військова частина 06705), постійним місцем дислокації якої є місто Борзя Забайкальського краю.

Вранці 21 лютого губернатор Забайкальського краю Олександр Осипов побічно підтвердив дані про удар, однак заявив, що поширювана про це інформація "недостовірна і сильно перебільшена".

Заступник губернатора Забайкалля Аягма Ванчикова у своєму Телеграм-каналі повідомила, що 22-23 лютого в регіоні приспустять державні прапори в пам'ять про загиблих забайкальців через атаку під Волновахою. Однак потім вона видалила пост, повідомляє видання "7×7".

Мінкульт Забайкалля обмежив проведення розважальних заходів із 23 до 25 лютого, але причини не назвав. Винятком стануть "патріотичні заходи", пише видання.

Як повідомлялося, російські "воєнкори" стверджують, що 20 лютого близько 9 ранку було завдано ракетного удару по військовому полігону, розташованому в окупованому Трудовому Донецької області.

Статті

Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Всі статті