РФ провела модернізацію літаків, які можуть створити загрозу навколо українських кордонів - Повітряні Сили

Росія провела модернізацію літаків, які створюватимуть загрозу на кордоні України. Про це в ефірі телеканалу FREEДОМ сказав речник Командування Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат,.

“Ну, не можна сказати, що там модернізація — все-таки новий літак, але створений на базі того ж таки Су-27, який є в нас на озброєнні… Тому це певна нова техніка, яка з’являється на фронті, буде створювати загрозу навколо наших кордонів”, — сказав Ігнат.

Він зазначив, що літаки четвертого покоління, які є в України, поступаються за тактико-технічними характеристиками цим російським літакам. Але до літаків США 5-6 покоління їм дуже далеко.

“Тому і наполягає Україна постійно, і ведуться переговори про надання Україні західних зразків техніки. Такий варіант реальний — це літаки F-16, які є у світі, які могли б стати на озброєння авіації повітряних сил. Цей літак, може робити дуже багато речей і захищати небо від повітряних атак, збивати крилаті ракети, також дуже ефективно й успішно працювати по наземних цілях. Ось тому чекаємо. Чекаємо цього політичного рішення, яке зможе розправити крила нашої авіації повітряних сил”, — сказав речник.

Як повідомлялося, міністр оборони України Олексій Рєзніков обговорив посилення ППО України після ракетних ударів РФ із головою Пентагону.

Статті

Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Всі статті