РФ втратила на війні в Україні близько 70-80 тисяч солдатів - Пентагон

Заступник міністра оборони США Колін Кал під час камерального брифінгу в Пентагоні заявив, що втрати особового складу ЗС РФ на війні коливаються в межах від 70 000 до 80 000 убитих та поранених військовослужбовців. Про це повідомляє CNN 8 серпня.

"Можна з упевненістю припустити, що менш ніж за шість місяців росіяни зазнали втрат особового складу у розмірі близько 70-80 тисяч осіб. Тепер, коли є комбінація вбитих у бою і поранених у бою, це число може бути трохи нижчим або трохи вищим, проте я думаю, що підрахунки приблизно такі", – сказав Кал.

Він також заявив, що кількість втрат з боку російських військ є "значною", при тому, що росія "не досягла жодної з цілей путіна" після початку повномасштабного вторгнення в Україну.

"Український моральний дух і воля до боротьби безперечні, і, я думаю, набагато вища, ніж середня воля до боротьби з боку росії. Тому я думаю, що це дає українцям значну перевагу", – додав заступник міністра оборони США.

Як раніше повідомлялося, до чергового пакету військової допомоги для України входить постачання боєприпасів для HIMARS та 75 тисяч снарядів для гаубиць.

Статті

Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Всі статті