РФ "оштрафувала" Google на $400 млн за невидалення з YouTube "забороненої в росії інформації"

Московський суд призначив Google оборотний штраф у 21,08 млрд рублів ($400 млн) за повторне видалення з YouTube "забороненої в росії інформації". Про це повідомляє "Економічна правда" із посиланням на російські медіа.

"Якщо рішення суду витримає апеляцію, це буде вже другий оборотний штраф для Google у росії за останній рік. У грудні 2021 року цей же суд прийняв стягнути з корпорації в росії близько 7,2 млрд. рублів штрафу", - пишуть російські ЗМІ.

Компанія безрезультатно заперечувала штраф у суді, проте згодом у Роскомнагляді заявили про повне стягнення штрафу з Google.

У червні Роскомнагляд склав новий протокол щодо Google - за повторне невидалення матеріалів на YouTube. Як зазначається, Роскомнагляд виявив у відеоролику "недостовірну інформацію про хід спеціальної військової операції" (як відомо, саме так пропутинські пропагандисти називають повномасштабну війну, яку росія розпочала проти України).

Як раніше повідомлялося, російська "дочка" Google подала заяву про банкрутство.

Статті

Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Донбас
05.05.2024
19:32

«Золоті яйця нашої еліти все міцніше стискалися твердою рукою ляльководів». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу напружено працювали в режимі фабрики фейків. Велика кількість публікацій була присвячена трагедії 2-го травня 2014 року в Будинку профспілок в Одесі. Місцева пропаганда традиційно брехливо розповідала про ті...
Країна
04.05.2024
10:00

Мобілізація в Криму: заманюють грошима та безкоштовною землею

З 20 квітня окупанти в Криму розпочали більш активну мобілізацію чоловіків для війни проти України. Зокрема, на території півострова працюють мобільні мобілізаційні бригади, які розміщуються у публічних місцях
Всі статті