РФ дуже повільно просувається вперед на Донбасі, у "вагнерівців" є локальні успіхи - британська розвідка

За останні три дні російські сили провели тактичний наступ у напрямку міста Бахмут Донецької області. Про це повідомляє Міністерство оборони Великобританії у Twitter.

"За останні три дні російські сили провели тактичний наступ у напрямку міста Бахмут Донецької області. Підрозділи 2-го армійського корпусу та проросійських сил Луганської області, ймовірно, просунулися до сіл Опитине та Іванград на південь від міста", - йдеться у повідомленні.

Британська розвідка зазначає, що з початку липня регулярними російськими або сепаратистськими силами було захоплено кілька інших населених пунктів, якщо вони взагалі були.

"Однак сили, очолювані приватною військовою компанією "Група Вагнера", досягли деяких локальних успіхів на Донбасі: "Вагнер", ймовірно, як і раніше бере активну участь у бойових діях у Бахмуті", - пише відомство.

За словами Міністерства оборони Великобританії, РФ розглядає захоплення Бахмута як підготовку до наступу на Краматорсько-Слов'янський міський район, який є найбільшим у Донецькій області під контролем України.

"Росія продовжує проводити наступальні операції в центральному Донбасі і дуже повільно просувається вперед. Однак її загальний оперативний задум підривається українським тиском на його північний та південний фланги, а також гострою нестачею боєприпасів та живої сили", - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося раніше, у ISW прогнозують тимчасовое припинення наступальних дій росіян на обмежених територіях.

Статті

Луганськ
20.05.2024
14:53

Чому досвід психіатрів Луганщини вивчають колеги з країн НАТО

...Після війни в Україні буде близько 5 мільйонів комбатантів, які потребуватимуть послуг з психіатрії та психосоціальної підтримки.
Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Всі статті