РФ намагається штурмувати Авдіївку з кількох напрямків, але усі атаки відбиті - Барабаш

Російські окупанти не припиняють спроб оточити Авдіївку на Донеччині і проводять штурми з південного та північного напрямків, проте ЗСУ відбили всі атаки противника. Про це заявив начальник Авдіївської МВА Віталій Барабаш у ефірі телемарафону 24 жовтня.

За словами Барабаша, загарбники не змогли здійснити жодного прориву, а розповіді російських пропагандистів про нібито "прорвану лінію оборони" назвав черговими фейками.

Водночас представник адміністрації звертає увагу, що ворожі масовані обстріли Авдіївської громади та позицій бійців ЗСУ не припиняється ані вдень, ані вночі. Барабаш додав, що війська РФ для атак застосовують усе наявне озброєння.

Так, минулої ночі загарбники завдавали ударів авіаційними бомбами та ракетами, а також використовували ствольну артилерію.

За словами керівника МВА, війська РФ не полишають спроб оточити Авдіївку, і "кидають на штурми на південь і північ від міста все нові й нові сили".

Також Барабаш розповів про тактику, що застосовується окупантами останнім часом.

"Останні дві доби вони діють здебільшого невеликими групами, намагаються з кількох напрямків одночасно, щоб знайти шпарини в обороні", - пояснив він.

При цьому Барабаш підкреслив, що успіху ворог не має, і "всі атаки відбиті, оборона тримається".

Нагадаємо, напередодні Барабаш заявив, що росіяни "лізуть, як скажені", і попри шалені втрати не припиняють штурми. 

Статті

Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Всі статті