Рашисти поставили під загрозу пам’ятки культури на окупованих територіях, доручивши їх реставрувати аби кому

Росіяни поставили під загрозу пам’ятки культури на окупованих територіях України. Про це повідомив "Центр національного спротиву" 28 вересня.

"Росіяни дозволили "ремонт та реставрацію" культурних та історичних об’єктів на тимчасово окупованих територіях фірмам без відповідних ліцензій. Тобто, тепер окупаційні адміністрації можуть укладати договори на ремонт захоплених пам’яток новоствореним підрядникам, які не мають дозволів", - сказано в повідомленні. 

Відповідний наказ видало міністерство "культури" країни-терориста. 

"Схоже, що в кремлі усвідомили недовговічність свого панування на тимчасово окупованих територіях, адже наказ фактично дозволяє фірмам-прокладкам з орбіти "губернаторів" заробляти гроші на "ремонті", поки є час", - йдеться в повідомленні.

Підкреслюється, що в той же час у самій РФ заборонено реставрувати пам'ятки культури та історичні об'єкти без відповідних ліцензій.

Раніше повідомлялось, що ЮНЕСКО верифікувала 290 пошкоджень різних культурних обʼєктів в Україні.

Статті

Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Всі статті