Рашисти готують нову хвилю кібератак на Україну

Російські хакери готують нову хвилю кібератак проти України та західних партнерів. Про це 15 березня повідомляє Reuters із посиланням на звіт Microsoft.

"У країнах Америки та Європи, особливо у сусідніх з Україною, російські суб'єкти загроз намагаються отримати доступ до урядових та комерційних організацій, які беруть участь у підтримці України", - йдеться у звіті.

Також у звіті наголошується, що з січня 2023 року російські кібергрупи коригують свою діяльність з метою посилення руйнівного впливу та збору розвідувальної інформації про цивільні та військові об'єкти України та її партнерів. Одна з груп, за словами авторів звіту, "схоже, готується до нової деструктивної кампанії".

Особливу активність виявляє російська команда хакерів Sandworm. У Microsoft зазначили, що ця команда має "додаткові можливості програм-вимагачів". Надалі такі програми планується використовувати для руйнівних атак на організації за межами України, які займаються постачанням.

Microsoft також повідомляє, що виявила щонайменше дев'ять різних "чистильників" та два типи програм-здирників, які використовувалися проти понад 100 українських організацій, починаючи з січня 2022 року. Зросла й кількість прихованих російських кібероперацій, спрямованих на компрометацію українських організацій на Заході.

Нагадаємо, повідомлялося, що близько місяця тому російські хакери атакували сайти НАТО.

Статті

Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Всі статті