Рашист під час окупації Ізюма представився "племінником Кадирова" і вбив судмедексперта - ОГП

Під час окупації Ізюма рашист застрелив місцевого судмедексперта за проукраїнську позицію. Про це 30 березня повідомила пресслужба Офісу генпрокурора.

"Ідентифіковано російського військовослужбовця, який під час окупації Ізюма застрелив судмедексперта за проукраїнську позицію. Це 26-річний уродженець Дагестану, командир бойової машини реактивного дивізіону військової частини №61899 27-ї окремої гвардійської мотострілецької бригади 1-ї танкової армії Західного військового округу ЗС РФ", - повідомили в ОГП.

За даними слідства, 7 травня минулого року цей військовий прийшов у патологоанатомічне відділення Центральної міської лікарні Піщанської Богоматері в Ізюмі. Окупант представився "племінником Кадирова".

"У цей час на своєму робочому місці перебували працівники, серед яких був 70-річний судово-медичний експерт, який після важкої хвороби втратив ногу і пересувався на протезі", - йдеться в повідомленні.

Судмедексперт сказав, що вважає перебування військових Російської Федерації на території міста Ізюм незаконним. У відповідь на це окупант почав поводитися агресивно - кілька разів ударив чоловіка по обличчю, після чого зробив чотири постріли з автомата в стелю.

Злякавшись, лаборантка вибігла на вулицю. Окупант наказав лікарю-патологоанатому негайно повернути її назад. Чоловік пішов за нею. Коли російський військовослужбовець і судмедексперт залишилися в кабінеті удвох, окупант застрелив чоловіка.

Наразі вирішується питання про оголошення підозрюваного в розшук.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що поліція Луганщини створила чат-бот і Телеграм-канал для пошуку та документування злочинів РФ на території області.

Статті

Донбас
17.03.2024
19:51

Вибори в "ДНР": "спостерігачі" з автоматами, танці донецького "мера" і "геополітик" з Італії. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу щосили намагалися продемонструвати, що вибори президента чужої країни на анексованих територіях України відбуваються законно, прозоро і чесно. При цьому часто ліва рука не знала, що робить права. Іншими...
Країна
16.03.2024
14:16

Виплати переселенцям: хто залишиться без допомоги

З 1 березня в Україні змінився підхід до надання державних виплат внутрішньо переміщеним особам. В результаті – щомісячну допомогу втратили близько мільйона українців.
Країна
14.03.2024
17:04

Жити під обстрілами і без води, або як Нікопольській громаді повертають водопостачання

"Вже проводяться пробні пуски. Дуже сподіваюся, що найближчим часом ми побачимо працюючий водогін і питання водопостачання буде повністю врегульоване"
Всі статті