Витрати українців у торгівельних мережах повернулися на довоєнний рівень

В Україні збільшується кількість транзакцій за банківськими картками; і українці поступово повертаються до довоєнних обсягів витрат. Про це в інтерв’ю виданню Forbes Україна розповіла старша віцепрезидентка компанії Visa Віра Платонова.

«Якщо порівняти з лютим, взявши значення цього місяця за 100%, денний обсяг зняття готівки у березні «просів» до 58%, а платежі за товари та послуги - до 73%. Через складнощі з інкасацією в банкоматах у березні популярною стала послуга зняття готівки в касах магазинів: «плюс» 20% за обсягом транзакцій порівняно з лютим. У червні цей показник повернувся до довоєнних показників», - розповіла Платонова.

За її словами, у червні зняття готівки становило вже 77% від лютневого показника, а торговельні операції зросли до 107%.

«Тобто ми можемо сказати, що Україна повернулась до довоєнних обсягів витрат у торговельних мережах та інтернет-платежах», - зазначила Платонова.

Натомість, наголосила вона, у нас спостерігається скорочення в секторі малого та середнього бізнесу.

«Якщо проаналізувати сегмент із місячним оборотом до $35 000, понад 10% припинили існування. З того, що бачимо ми, не можуть повноцінно відновитись підприємства ресторанного бізнесу, пошиття та торгівлі одягом, сфери відпочинку та SPА-послуг. Вони майже зникли або показують дуже незначні показники в наших цифрах. Знизилася частка транзакцій у сегменті електронної комерції», - сказала Платонова.

Як повідомлялось раніше, заступник голови Міноборони Ганна Маляр заявила, що люди повертаються до Харкова та інших міст, незважаючи на обстріли, оскільки закінчуються гроші.

Статті

Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Всі статті